Címlap

Pályázati felhívás kutatói ösztöndíj elnyerésére

2020, október 6 - 12:30

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ pályázatot hirdet kutatói ösztöndíjak elnyerésére felsőfokú oktatási intézménybe beiratkozott hallgatók és fiatal kutatók számára. A pályázat szakmai lebonyolítója a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum.

Ösztöndíjaink célja, hogy elősegítsék hiánypótló cirkusztörténeti kutatások elvégzését, valamint lehetőséget adjanak azon hallgatók és fiatal kutatók részére, akik kutatómunkájukkal igazolják vonzódásukat a cirkusztörténethez és a cirkuszi előadó-művészethez.

Az alábbi 6 témában szeretnénk 3-3 kutatói ösztöndíjat kiadni:

  • A családi utazócirkuszok újraindulása és működése a rendszerváltozástól napjainkig
  • A Fővárosi Nagycirkusz történelmi épületei és makettjei
  • Lebontott és soha vissza nem épített cirkuszok Európában az Astley’s Amphitheatre-től napjainkig
  • Cirkusszal kapcsolatos szóhasználat és jelentésváltozás a 18. század második felétől napjainkig
  • A modern cirkusz divattörténete a 18. század második felétől napjainkig
  • A cirkuszművészet társadalmi üzenetei

A pályázat beadási határideje: 2020. október 10. éjfél
 

Tájékoztató

Jelentkezési űrlap


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.