Címlap

Dr. Debreczeni Attila és Dr. Hoffmann István professzorok akadémiai székfoglaló előadásai

2020, szeptember 28 - 15:00
2020. szeptember 28-án a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara, illetve azon belül is a magyar szakos képzés történetének egyik legjelentősebb pillanatát ünnepelhettük.
 
Dr. Debreczeni Attila (Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet) és Dr. Hoffmann István (Magyar Nyelvtudományi Intézet) professzorok
az MTA budapesti székházában megtartották akadémiai székfoglaló előadásaikat, az alábbi címekkel:
 
Debreczeni Attila:  Széphalom: egy emlékezethely születése
 
Hoffmann István: Adat és elmélet a Kárpát-medence korai ómagyar kori nyelvi viszonyainak vizsgálatában 
 
Az ülést, melyen a székfoglaló előadások elhangzottak, S. Varga Pál akadémikus, az MTA I. osztály nemrég megválasztott elnöke vezette, szintén a Debreceni Egyetem BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének professzora.
 
A debreceni magyar szakos képzésért felelős két intézetben immár öt akadémikusunk van (négy irodalmár és egy nyelvész), ami nemcsak a bölcsészettudományt tekintve egyedülálló az országban, hanem más tudományterületekkel összehasonlítva is páratlannak mondható.
 
 
 
 
Forrás: mta.hu/Szigeti Tamás

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.