Címlap

Könyvtári igazolás kiadása a záróvizsgára bocsátáshoz

2020, április 29 - 10:45
Könyvtári igazolás kiadása a záróvizsgára bocsátáshoz

Tisztelt végzős Hallgatók, a záróvizsgára bocsátáshoz szükséges könyvtári igazolások ügyéről a kari vezetőség a következőképpen rendelkezik. A TVSZ 26§-a értelmében: Nem bocsátható záróvizsgára a hallgató, ha az egyetem leltári tárgyait (kölcsönzött könyvek, sporteszközök, a 4. számú kari sajátosságokat tartalmazó mellékletben meghatározott egyéb tárgyak) nem adta le. A leadásról szóló igazolást (ún. kikörözést) a hallgatónak a kar tanulmányi hivatalában le kell adni. A TVSZ április 3-i módosítása erre vonatkozóan nem tartalmaz változást.

Ennek megfelelően a BTK-n a korábbi gyakorlat marad hatályban, vagyis mind az intézeti/tanszéki, mind az egyetemi könyvtár igazolását be kell szerezniük a hallgatóknak a záróvizsga előtt. A Karon a záróvizsga időszak május 25-én kezdődik, vagyis legkorábban május 21-re kell rendezniük tartozásaikat a hallgatóknak. A később kezdődő záróvizsgáknál a teljesítés dátuma is későbbi, de legkésőbb a záróvizsgát megelőző 2. munkanap.

Teendők: elsőként az egyetemi nagykönyvtárban (DEENK) rendezzék tartozásaikat, erről a tájékoztatás itt érhető el:

A könyveket személyesen a könyvleadó helyeken vagy postán juttathatják vissza a nagykönyvtárba. Figyeljenek a határidőkre, számolják bele, hogy a nagykönyvtári könyvek csak karanténba helyezés után kerülnek le az olvasójegyről: “Fontos tudnia, hogy a visszaadott, vagy bedobókba helyezett könyvek néhány napra karanténba kerülnek, s azokat leghamarabb a következő hét kedd reggelén vesszük vissza a rendszerünkben is. A könyv csak ezt követően kerül le az ön nevéről.”

A DEENK-től megkapott igazolást kell az egyes tanszéki könyvtáraknak továbbítani, hogy az ottani könyvtárosok szintén igazolják, nincs több tartozás.

Akinek tartozása van a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet könyvtárában, az ügyeleti időben viheti vissza a könyveket. Az intézeti könyvtárosi ügyelet kedden és csütörtökön 9.00-11.00-ig tart: további tájékoztatást Hajdu Csilla könyvtáros tud adni a címen.

Aki nem tudja személyesen bevinni a könyveket, postázza erre a címre:

  • Debreceni Egyetem – 4002 Debrecen, Pf. 400
  • Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet Könyvtára, III. emelet 301.

Hajdu Csilla az elkészített igazolást továbbítja Hoffmann-né Hlavacska Editnek, a nyelvészeti intézeti könyvtárosnak, és az így kiegészített igazolást visszajuttatják a hallgatónak, aki, ha pl. kétszakos osztatlan tanári képzésben végez, a másik szakján is igazoltatni tudja a könyvtári kötelezettségei teljesítését.

Mindenkinek kitartást kívánunk, forduljanak bizalommal a segítőkész könyvtárosokhoz!

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.