Címlap

Konferenciafelhívás

2020, december 3 - 17:30

A PTE BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszéke, valamint a PTE Irodalomtudományi Doktori Iskola konferenciát szervez Pályakezdés és karrierút az irodalomtörténet-írásban címmel.

A konferencia tervezett időpontja: 2021. április 2-3. (péntek-szombat)

A konferencia helyszíne: Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6.

A konferencia lehetséges témái:

Az írói, költői pályakezdés változó normái

Irodalmi és pénzügyi sikerek, kudarcok

Versengő pályakép-narratívák

Recepciótörténet és írói életrajz

Az irodalom és más tevékenységformák (újságírás, politika) viszonya

Olvasói népszerűségés karrierépítés

Irodalomtörténeti munkák pályakép-konstrukciói

A modern irodalmár hivatás története és szereplehetőségei

A pályakezdés motívuma írói autobiográfiákban

Kulcsregények, irodalmár regényhősök

A fenti szempontokhoz kapcsolódó 15-20 perces előadásokat várnak doktori fokozattal még nem rendelkező (osztatlan, mester- vagy PhD-képzésben részt vevő) fiatal kutatóktól a 18–20. századi magyar irodalom témakörében.
 

Jelentkezés:

A magyar nyelvű előadások címét és rövid (maximum 1500 karakteres) összefoglalóját 2021. január 31-ig várják a e-mail címre.

Részletes leírás


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.