Címlap

Klasszikus magyar irodalom 4. – Béres Norbert

Kód BTMI404OMA
Tantárgycím Klasszikus magyar irodalom 4.
Oktató Béres Norbert
Órarendi adatok Kedd, 10.00-12.00, Fsz. 14/1.
Képzés OMA
Kreditpont 2
Kurzustípus szeminárium

 

 

A szeminárium teljesítésének általános feltételei (A kari TVSz alapján)

1. A szemináriumok rendszeres látogatása kötelező. A gyakorlati jegyet a szemináriumokon való részvétel nélkül megszerezni nem lehet, külön vizsgával vagy beszámolóval sem.

2. A szemináriumról való hiányzás megengedett mértéke három alkalom. Ha a hallgató a hiányzás megengedett mértékét túllépi, gyakorlati jegy nem adható, a leckekönyvbe a "nem teljesítette" bejegyzés kerül. Ez alól felmentést – megfelelő igazolással alátámasztott kérelem benyújtása esetén – csak az oktatási dékánhelyettes adhat, engedélyezve a gyakorlati jegy megszerzését. (Melléklet, BTK, 8.§ – a Szabályzat 11. § (2) bekezdéséhez)

3. A zárthelyi dolgozatokat a meghirdetett időpontban kell megírni. Indokolt és igazolt hiányzás esetén egy pótlásra nyílik lehetőség. A félévre megajánlott jegy javítására csak az oktató engedélyével van lehetőség.

4. Amennyiben a hallgató a szemináriumi dolgozat elkészítéséhez jelöletlen internetes vagy írott forrásokat használ fel, a dolgozata érvénytelen.

 

A kurzus követelményei:

1. vitaindító referátum tartása a választott témakörből

2. aktív órai részvétel (szövegismeret; hozzászólások, reflexiók, szövegelemző javaslatok megfogalmazása)

3. két zárthelyi dolgozat teljesítése (mindkét zárthelyi dolgozat számon kéri az órai elemzések anyagát, valamint a kötelező olvasmányokat)

 

Tematika:

1. Orientáció: kurzusismertetés, követelmények megbeszélése

2. Petőfi Sándor: Az apostol

3. Arany János: Toldi

4. Jókai Mór: Forradalmi- és csataképek (Az ércleány, A Bárdy család, A tarcali kápolna)

5. Kemény Zsigmond: Két boldog

6. Arany János: Balladák (Szondi két apródja, A walesi bárdok, Tetemre hívás)

7. Zárthelyi dolgozat

8. Jókai Mór: Az arany ember

9. Gyulai Pál: Egy régi udvarház utolsó gazdája

10. Arany László: A délibábok hőse

11. Mikszáth Kálmán: A jó palócok (A bágyi csoda, A néhai bárány)

12. Csáth Géza: Anyagyilkosság

13. Zárthelyi dolgozat

 

Frissítés dátuma: 2021.01.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.