Címlap

Írásmódszertan – Áfra János

Kód BTMI934OMA
Tantárgycím Írásmódszertan
Oktató Áfra János
Órarendi adatok Csütörtök (kéthetente), 16.00–19.30, Fsz. 1/2.
Képzés OMA
Kreditpont 2
Kurzustípus szeminárium
Kapcsolódó anyagok  

Célkitűzések, tematika:

A szeminárium a kreatív írásfolyamatot segítő módszerek és technikák elsajátítását szolgálja, amelyek egyaránt hasznosak lehetnek az egyéni szépírói praxis kialakításában és a középiskolai irodalomtanítás gyakorlatában. A kreatívírásfeladatok által lehetőség nyílik szövegek létrehozására csoport- és egyéni munkában, illetve a korábban vagy itt születő írások közös értékelésére is. A kreativitás felszínre hozását szolgáló gyakorlatok mellett az intuíció és az önreflexió kapcsolatával, az egyéni stílus kialakításának kérdéseivel, illetve a szövegek szerkesztését és nagyobb kompozícióba rendezését érintő problémákkal is foglalkozunk.

 

A kurzus teljesítésének feltétele:

Az órákon történő konstruktív részvétel (50%) és az otthoni feladatok elkészítése (50%).

 

Időpontok:

2021. február 11., február 25., március 11., március 25., április 22., május 6.

 

Ajánlott olvasmányok:

André, Alaine, Befolyásolják-e korai olvasmányink azt, ahogy írunk és tanítunk?, ford. Codău Annamária, Korunk, 2015/11, 3–13.

Vörös István – Lackfi János, Intézményszerűen tagadni az intézményesülést – Válaszok Balázs Imre József kérdéseire, Korunk, 2015/11, 34–39.

Vass Norbert, Üvöltést suttogni, zsírversen kacagni – A PPKE Kreatív Írás programjáról, Szkholion, 2012/1, 70–75.

 

Frissítés dátuma: 2021.02.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.